Διάσωση πλατωνιού στη Λέσβο

Σήμερα το πρωί (18 Δεκεμβρίου 2017), ειδοποιηθήκαμε από μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης το οποίο είχε πάει στο ελαιόκτημα του για εργασία, στην ευρύτερη περιοχή Ασωμάτου, ότι ένα αρσενικό πλατώνι έχει εγκλωβιστεί σε συρματόπλεγμα και δεν μπορεί να διαφύγει. 

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν η επιστημονική συνεργάτιδα της Ομοσπονδίας και ο γενικός γραμματέας του ΚΣ Μυτιλήνης και με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη του κτήματος εντόπισαν το ζώο.

Το πλατώνι είχε πλεχτεί από τα κέρατα σε συρματόπλεγμα και στην προσπάθεια του να διαφύγει είχε εξουθενωθεί. Φαινόταν να βρίσκεται στο σημείο για μέρες. 

Ξεκίνησαν οι προσπάθειες απεγκλωβισμού του κόβοντας τα σύρματα που είχαν τυλίξει το δεξί κέρατο, περνούσαν πάνω από το μάτι του και κατέβαιναν από το λαιμό τους προς το στήθος. Ευτυχώς παρόλα αυτά δεν είχε κανένα σοβαρό τραυματισμό ή αιμορραγία.  

Όταν επιτέλους ελευθερώθηκε από τα δεσμά κουρασμένο και διψασμένο όπως ήταν δεν μπορούσε να φύγει άμεσα από το σημείο. Παραμείναμε εκεί του δώσαμε νερό και παρατηρούσαμε ότι όσο η ώρα περνούσε αυτό άρχιζε να ανακτά τις δυνάμεις τους.

Τελικά, και έπειτα από αρκετή επιμονή και προσπάθεια το πλατώνι έφυγε και χάθηκε μέσα στη βλάστηση.