Συνάντηση του Δ.Σ της ΚΣΕ με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ανταποκρινόμενο σε σχετική πρόσκληση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που ήθελε να ενημερωθεί πληρέστερα για τα προβλήματα του κυνηγίου, αλλά και για μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την ύπαιθρο, τη φύση και τη διαχείριση της άγριας ζωής.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πλαισίωναν οι κ.κ. Κων/νος Μπαγινέτας, Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ. και Κων/νος Αραβώσης, Αναπλ. Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Το Δ.Σ. της Κ.Σ.Ε. είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το προφίλ των οργανώσεων του κυνηγετικού χώρου, ένα μεγάλο μέρος από το έργο που επιτελούν αλλά και των προβλημάτων που αντιπετωπίζει το κυνήγι στην πατρίδα μας.
Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ενήμερος για το κοινωνικό μέγεθος που αντιπροσωπεύουν οι κυνηγοί στη χώρα μας, αλλά και για πολλές από τις δράσεις που αναπτύσσουν τις τελευταίες δεκαετίες οι Κυνηγετικές Οργανώσεις σε περιβαλλοντικό και επιστημονικό επίπεδο.
Επισημάνθηκε ιδιαίτερα μάλιστα ότι, όλες αυτές οι δράσεις πραγματοποιούνται χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, αφού ουδέποτε οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν ζητήσει χρηματοδότηση ή άλλες «εύνοιες», για την εθελοντική συνεισφορά τους στη φύση και τις ποικίλες βοήθειες που προσφέρουν στον κρατικό μηχανισμό.

Το Δ.Σ. τόνισε στον Πρόεδρο της Ν.Δ. το αίτημα των Κυνηγετικών Οργανώσεων να συμμετέχουν στις διεργασίες και να εισακούγονται, πριν από τη λήψη αποφάσεων που αφορούν κυνηγετικά θέματα. 
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε απολύτως επ’ αυτού, σημειώνοντας ότι θεωρεί αυτονόητη την αξιοποίηση της προσφοράς, της τεχνογνωσίας και της επιστημονικής κατάρτισης των Κυνηγετικών Οργανώσεων, για την πραγματική και ουσιαστική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.
Στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης τέθηκαν, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Τρυγόνι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τα ζητήματα που προκύπτουν γύρω από τον υπερπληθυσμό του αγριόχοιρου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας