Συνάντηση για τα θέματα που προκύπτουν μετά την πυρκαγιά στα Βατερά

Εχθές, Πέμπτη 25/08/2022 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση την οποία είχαν ζητήσει με επιστολή οι κάτοικοι των Βατερών και της Βρίσας, για να συζητηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν μετά την πυρκαγιά.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κώστας Καλαμποκίδης.

Οι κάτοικοι τοποθετήθηκαν και παρέθεσαν τα προβλήματα που προκύπτουν τόσο στον αστικό ιστό των χωριών όσο και στο αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν και παρευρέθηκαν  εθελοντικά σωματεία Δασοπυρόσβεσης αλλά και εμείς οι Κυνηγετικές Οργανώσεις όπου ήδη έχουμε υλοποιήσει δράσεις στην περιοχή από την κατάσβεση της φωτιάς έως και σήμερα (ρίψη τροφών κ.α.) ενώ μέσω των προγραμμάτων Βελτίωσης των ενδιαιτημάτων σχεδιάζονται  για όλους τους επόμενους μήνες, περισσότερες ενέργειες (ειδικές σπορές σε επιλεγμένα σημεία, τοποθέτηση νερών, ρίψη τροφών κ.α.), οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.