Ημέρες γεμάτες περιβαλλοντική εκπαίδευση

Η συμμετοχή των Κυνηγετικών Οργανώσεων στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μέσω δράσεων σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα, συνεχίζεται. Στις 28 Απριλίου τις εγκαταστάσεις του εκτροφείου της Β ΚΟΑ επισκέφθηκαν περίπου 50 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παναγιούδας ενώ στις 29 Απριλίου κατέφθασαν άλλοι 50 μαθητές από τα Μυστεγνά και τη Θερμή.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν και να γνωρίσουν τις διαδικασίες εκτροφής της νησιώτικης πέρδικας καθώς και την βιολογία της και τις συνήθειες της. Ενημερώθηκαν για το πως ένα είδος της άγριας πανίδας έχει επηρεάσει την παράδοση, για τους κινδύνους που εγκυμονούν και τις επηρεάζουν αλλά και για τις προσπάθειες των κυνηγετικών οργανώσεων για την βελτίωση και τον εμπλουτισμό των βιοτόπων.

DSCN4210

4 Μαΐου 2015, μέσα από μια εκπαιδευτική δράση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα το εκτροφείο επισκέφθηκε το 7ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης. Είναι η πρώτη φορά που τόσο μικροί μαθητές περνούν τις πόρτες των εγκαταστάσεων και η πρώτη φορά γι αυτούς που ήρθαν σε επαφή με την νησιώτικη πέρδικα.

DSCN4224